Woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering dekt schade aan uw huis. Een woonhuisverzekering wordt ook wel een opstalverzekering genoemd. U bent verzekerd als uw huis beschadigd raakt door iets waar u zelf niets aan kunt doen, zoals schade door brand, water of storm.

Het zal u maar gebeuren dat uw huis door brand wordt verwoest. Of dat er tijdens een storm een boom omwaait en precies op het dak van uw woning valt.
Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huis door onder andere blikseminslag, brand, storm en waterschade. De premie voor de woonhuisverzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van uw woning. Dit is het bedrag dat nodig is om uw huis opnieuw te bouwen. De meeste verzekeraars berekenen deze waarde aan de hand van de inhoud van de woning en het type huis.

Nooit te laag verzekerd

Om er zeker van te zijn dat u niet onderverzekerd bent, kunt u hier de herbouwwaardemeter en de toelichting erop downloaden. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen berekent u de herbouwwaarde van uw woning. Wanneer u deze meter gebruikt bij het bepalen van de waarde van uw huis, bent u nooit onderverzekerd. U zoekt een woonhuisverzekering met een scherpe premie en een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing.

Huurdersbelang zijn alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u, voor uw rekening, hebt aangebracht of tegen betaling hebt overgenomen van de vorige huurder. Zoals bijvoorbeeld een parketvloer, keuken of badkamer, maar ook schilderwerk en behang.

Vragen over uw woonhuisverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies.